Mycie i konserwacja podwozia samochodu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • KyLo
    Classic
    • 2008
    • 37

[quote="mat29"]Witam

A ja potwierdzam, że można osiągnąć bardzo niskie spalanie jak opisał kolega. Ale trzeba zaznaczyć, że odbywa się to dzięki wolnej (do 100 km/h) i PŁYNNEJ jeździe. U mnie na trasie trochę powyżej 300 km auto spaliło 5,02 / 100 km. Tyle, że prędkości były w zakresie 80-105 km/h, płynnie, bez zbędnych redukcji, zmiana biegów przy ok 2200. No cóż, taka jazda to może mało frajdy ale każdy sam decyduje: oszczędnie albo żwawo :wink:[/quote

Witam :!:

No właśnie ja tak płynnie i wolno narazie jeżdżę, jako że wóz nowy i z małym przebiegiem.
    Aż się boję, gdy po przejechaniu pierwszych 2 do 3 tyś. km zapragnę jeżdzić trochę donamiczniej. Spalanie podejrzewam mi wzrośnie z obecnych 7,3 do może 9,0 średnio.
    Oby nie...
  • fernando
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1890

Zbliża się koniec zimy, więc chciałem umyć auto od spodu z soli i reszty syfu, który zbiera się od spodu. Pomyślałem, że można też zabezpieczyć jakoś podwozie, bo przecież wszystkie elementy trochę pracują, więc nawet ocynkowane blachy mogą zardzewieć... Czy zna ktoś godny polecenia zakład zajmujący się takimi usługami na terenie Warszawy i okolic?

Komentarz

Pracuję...